Tarieven en vergoedingen

Consultprijzen

Eerste consult: € 80,-
Vervolgconsult: € 60,-

Afspraken kunnen zonder verantwoording worden geannuleerd of verplaatst, mits dit tenminste 24 uur van tevoren wordt gedaan. Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.

Vergoedingen zorgverzekering

Chiropractie zit niet in de basisverzekering maar is doorgaans wel opgenomen in het aanvullende verzekeringspakket. De vergoeding verschilt per verzekeraar en per pakket. Veelal wordt er grotendeels of geheel vergoed tot een bepaald maximum per kalenderjaar.

Op sites als Independer en Zorgwijzer vind u een mooi overzicht van vergoedingen per verzekeraar per pakket en kunt u tevens een prijsvergelijking maken. Voor alle zekerheid kunt u het beste uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opmenemen met uw verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars valt chiropractie onder de categorie alternatieve geneeswijzen of beweegzorg.

» naar Independer.nl
» naar Zorgwijzer.nl

Het eigen risico telt overigens niet voor de aanvullende verzekering, dus ook niet voor chiropractie.

Een verwijzing is niet nodig.

afspraak maken

Gratis screening

U kunt een gratis screening in laten plannen waarbij er gelegenheid is om vragen te stellen aan de chiropractor over chiropractie in het algemeen of over uw specifieke klachten. Indien gewenst kan de chiropractor met een kort lichamelijk onderzoek beoordelen of het inplannen van een eerste consult voor u zinvol is. Dit alles geheel vrijblijvend. Er wordt deze dag niet behandeld, maar men kan wel een afspraak maken voor een eerste consult op een ander tijdstip.

Een gratis screening is alleen zinvol als u eerst meer over chiropractie wilt weten, kennis wilt maken, of niet weet of uw klachten wel door een chiropractor behandeld kunnen worden. Het is geen vervanging van een eerste consult, waarbij het vraaggesprek en het onderzoek meer uitgebreid zullen zijn en ook tot diagnose en behandeling overgegaan kan worden. Indien u reeds zeker weet voor uw klachten behandeld te willen worden, kunt u beter direct een eerste consult in laten plannen.

afspraak maken